Op deze pagina kun je informatie vinden die je kunnen helpen met je studiekeuze.

Keuzegids VO 

www.keuzegids.org/ol

Keuzegids: de gids met alle hbo- en wo-opleidingen met daarbij de kwaliteitsverschillen. Een studie kiezen, dat doe je zélf. De keuzegids kan je informatie bieden, zodat je zelf tot een goede selectie kunt komen. Wil je per se in een bepaalde stad studeren, maar blijkt uit de Keuzegids dat jouw opleiding kwalitatief minder hoog scoort? Bedenk dan hoe belangrijk jij je studie vindt, wat je er zelf voor over hebt om je studie tot een succes te maken en wat het criterium voor jou is om toch in deze stad te willen studeren.

Want al ondergaan alle hbo- en wo-opleidingen eens in de zes jaar een officiële kwaliteitskeuring, daarmee is zeker niet bij elke opleiding in elk jaar de kwaliteit gegarandeerd. Laat staan dat de kwaliteit overal hetzelfde is! Vaak krijgen werkgevers daar lucht van. Of je merkt zelf dat je gewoon minder goed opgeleid bent dan collega’s van gelijknamige opleidingen bij andere hogescholen of universiteiten. Toch sneu.

Natuurlijk moet je uiteindelijk zélf een bezoek brengen aan een hogeschool of universiteit, om te ervaren of deze plek bij jou past, hoe je de docenten vindt overkomen enzovoort.

Je kunt-als je op school bent- via deze link de keuzegids bekijken. Als je thuis bent, of je ouders willen ook eens kijken, ga dan naar  www.lyceumoudehoven.dedecaan.net–> tabblad ‘handig’ en klik dan op ‘opleidingen’. Als je op een opleiding klikt, verschijnt het icoontje “Keuzegids”.